Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2011 09:49 - Плащането на агенции за виза
Автор: chiochips Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1221 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.11.2011 10:00


              Ако сте студент редовно обучение и искате да заминете на бригада следващото лято, ще трябва да кандидадствате за американска виза и по-точно J-1 виза. Повечето хора не знаят, но има 2 начина за кандидадстване за виза, посредством агенция или директно сами да си кандидадствате за виза. В единия случай таксата започва от около 800 долара($600 в момента за цялата програма и отделно $140 задължителна такса за интервю за виза, както и $40 такса mysevis), при положение, че ИМАТЕ осигурена работна оферта или сте решили сами да си търсите работа в САЩ. Ако желаете, можете да заплатите допълнително около $370 допълнително за job fair, или агенцията ви осигурява интервю с американски работодател, като не е сигурно дали ще бъдете наети за работа нито пък, че на интервюто за виза ще ви одобрят.
общо ~$1100

Другията начин за кандидатстване за виза както вече споменах е вие лично да го направите. Като за целта ще трябва да заплатите: 
- $140 за интервю за виза
- $35 за sevis такса
- $60 застраховка
- разходи за изпращане на документи по DHL - ~20 лв.
общо ~$250

А сега нека обобщим. Ако сами подадем документи за виза, ще трябва да се разделим с паричната сума от $250, но ако решим да ползваме агенция, ще трябва да заплатим $1150+ за услугите им. А в какво се състоят те? 

Услуги, достатъчни за успешно кандидатстване за виза:



• Помощ при намирането на работа и настаняване в САЩ; студентите трябва да имат потвърдена работа преди да кандидатстват за виза(осигурена от агенциите);

• Насрочване на интервю за виза и съдействие при попълване на необходимата документация;

• Осигуряване на застраховка за пътуването и контакти в САЩ, които да помогнат при спешен случай.

Но ето, че са намерили за какво да ни таксуват. По мое лично решение, ще отбележа с три минуса --- това, което смятам че не е нужно на студента, който заплаща таксата и не мисли или няма да го ползва, а с три плюса +++ това, което реално смятам за нужно и полезно. А след някой точки има и знак стрелка ---> след който съм оставил малък коментар.

USIT COLOURS

 

 

 

 

 

 

 

Цената включва:

 

 

 

 

 

 

 


  • +++ Бързо и безпроблемно издаване на работно разрешително DS 2019, позволяващо легална работа в САЩ;
  • +++ Съдействие за намиране на сигурна работа в САЩ чрез срещи с американски работодатели в България, интернет базирана система с работни предложения, online интервюта и др.;
  • +++ Пълна медицинска застраховка за работния период на програмата с покритие 100 000 USD – два пъти повече от изискваното от Държавния департамент на САЩ;
  • +++ Помощ и съдействие по време на всеки един етап от програмата;
  • --- Онлайн профил, в който можеш да следиш участието си в програмата, както и възможност за безплатна онлайн регистрация ---> по лични наблюдения около 1% от студентите ползват тази услуга, поради наличието на услугата "помощ и съдействие..."
  • +++ Подготовка на документите, необходими при кандидатстване за виза;
  • +++ Visa Service Pack - възстановяване на таксата по програмата, както и на консулската такса, в случай на отказ на виза;*
  • --- Онлайн ориентация с информация за правилата на програмата и особеностите на живота в САЩ; ---> информация достъпна за всеки по всяко време в интернет уеб сайтове и форуми.
  • +++ Възможност за кредит при максимално улеснени условия;
  • --- Гаранция за най-ниска цена на целия пакет от услуги по work and travel ---> не желая да плащам за да ми гарантират че предлагат най-ниската цена.
  • --- Организиране на пътуването до САЩ на най-ниска цена за избраната дата, гарантирани от Usit Colours – най-реномираната агенция за студентски и младежки пътувания в България ---> мисля, че го споменахме това вече в горната точка.
  • --- 24 часова телефонна връзка в САЩ за помощ и съдействие по време на програмата ---> след 2 лета прекарани в САЩ смело заявявам че всеки американски служител или гражданин дори, ще даде по-реална и полезна информация от която и да е агенция в България. Институциите в САЩ наистина РАБОТЯТ.
  • --- Безплатен интернет достъп във всичките ни офиси; ---> БЕЗПЛАТЕН интернет включен в цената на програмата. Вече плащаме и за безплатен интернет? Добре че не плащаме и за безплатния интернет по кафетата.
  • --- Безплатен превод и легализация на всички необходими документи по програмата ---> 2 пъти съм ползвал услугите на агенцията и не можах да я забележа/усетя тази услуга. Безполезна и ненужна. 
  • --- Избор при плащането: при нас заплащаш таксите по програмата както ти е удобно - в брой, през Интернет, на POS устройства в нашите офиси или по банков път; ---> А не може ли да фиксират един начин на плащане, за да може да нямаме избор и съответно да не плащаме за подобен вид услуга. Все пак тази услуга е включена в цената, но не виждам смисъл от нея.
  • --- Информация "от извора" - WAT през очите на студентите и на работодателитe. --> споменахме го това по-горе. АКО се интересуваме можем да намерим достатъчно информация в интернет форуми и уеб сайтове, както и приятели относно програмата.
             
WAT Агенция "Интеграл"

 

 

 

 

 

 

 

Срещу това получаваш 
НАЙ-ДОБРАТА Work and Travel програма на НАЙ-ДОБРАТА ЦЕНА

 

 

 

 

 

 

 


  • --- 20 години опит ---> включено е в цената, защото са от скоро в бранша или защото са отдавна в него? И в двата случая не намирам логика.
  • +++ Приятелско и компетентно обслужване от консултанти, които също са били участници по програмата
  • +++ Записване по програмата без дължима такса или депозит в момента на подписване на договора
  • +++ Връщане на ВСИЧКИ такси при отказ на виза, включително такса SEVIS и такса за визово интервю на американското консулство - БЕЗ ДА КУПУВАШ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАСТРАХОВКИ
  • --- Възможност да платиш таксите където и както ти е удобно - в брой във всекиофис на Интеграл, по банков път или чрез ПОС терминал ---> Не желая да заплащам допълнително за наличието на тази услуга. Фиксирайте един начин за плащане за редуциране на цената.
  • +++ Вариант за разсрочено плащане - без оскъпяване и без определена месечна вноска, изцяло по твоя мярка
    +++ Информация за най-изгодните студентски 
    кредити, с които да финансираш заминаването си
  • +++ Възможност да заминеш по WAT с парите от данъците от миналото лято
  • +++ Богат избор от проверени и одобрени работни оферти във всички райони на САЩ, от които да избереш най-подходящата ЗА ТЕБ работа
  • +++ Грантирано най-бърза и лесна процедура по издаване на разрешително за работа БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНА ТАКСА
  • --- Съвременна онлайн система, която позволява да управляваш сам програмата си и ти спестява въвеждането на едни и същи данни по няколко пъти ---> по мои наблюдения никой не ползва тази услуга. Излишна.
  • +++ Безплатно попълване и превод на всички визови документи, както и пробно интервю в офиса на Интеграл
  • --- Безплатен достъп до интернет във всеки от седемте офиса в страната ---> Не е безплатен ако сте го включили в пакета си от услуги, за който плащаме.
  • --- Удобни полети на най-ниска цена за избраната дата, осигурени от нашата сертифицирана IATA агенция Съни Холидейз ---> редом с още най-малко 5 агенции продаващи самолетни билети, които твърдят същото.
  • --- Пътуване по твоя мярка - единствено в Интеграл можеш да ползваш функция Календар, да сравниш цените на самолетни билети на различни дати в реално време и да избереш най-изгодната за теб опция ---> услуга, за която не се заплаща ако отидеш в друга агенция за покупка на самолетен билет. А и това мога да си го направя и сам в интернет. 
  • Персонални инструкции за всяка стъпка от твоето пътуване
  • --- Travel Kit, в който ще съхраняваш удобно и сигурно всички важни документи: паспорт, билети, застраховка, бордни карти и инструкции, DS-2019, безплатна фонокарта и др. ---> предпочитам вместо да заплащам за тази услуга, да ми дадат документите и аз да си ги съхранявам.
  • +++ Сигурна застраховка за целия 5 месечен престой, разработена специално за участници по програмата, с покритие от $ 100 000
  • --- You are there - we still care! По време на престоя си в САЩ можеш винаги да се обадиш на безплатния телефон на спонсориращата организация, както и да се свържеш с консултант от ИНТЕГРАЛ на 24-часовата телефонна линия. ---> Обикновено запитване на американски гражданин или служител ще свърши по-добра и по-бърза работа, от колкото звънене на спонсорската организация(която е CIEE). Аз лично когато го направих докато бях в САЩ - трябваше да се мъча да обяснявам на английски. Изключително НЕудобно и НЕприятно.


Коментарите няма да ги пиша тук, защото са същите като при горните 2 агенции
COOLTRAVEL
Цената включва:

- Издаване на разрешително за работа "DS - 2019";
- Предоставяне на пълен комплект документи за кандидатстване за J -1 visa;
- Попълване на неоходимите документи за интервю в Американското посолство;
- Внасяне на документите за кандидатстване за J1 в посолството ;
- Провеждане на пробно интервю с всеки участник на английски език преди интервюто, с цел да ви подготвим максимално за обстановката в Американското посолство;
- Осигуряване на пълна информация за работната позиция;
- Проучване и подсигуряване на сигурна работната оферта до пристигането ви в Америка
- Изготвяне на маршрут за превоз от международното летище до работодателя;
- Медицинска застраховка за 100 000 $ през периода на работния формуляр DS 2019
- Полезни съвети за пътуването и престоя ти в САЩ
- Ориентация преди заминаването за САЩ;
- 24 часова телефонна линия в САЩ за съдействие и спешни случаи повреме на програмата;
- 24 часова телефонна линия в България за спешни случаи повреме на програмата;
- Достъп до индивидуален акаунт с актуална информация за програмата и полезни линкове в Америка;
- Настолен компютър в всеки офис, осигурен за лично ползване и попълване на документи;
- Осигуряване на квартира в САЩ;
- Информация за Банките в Америка и съдействие за създаване на лична сметка в Америка.

BE SAFE. TAKE IT EASY.

При отказ на виза ще ти възвърнем цялата програмна такса, депозита за самолетния билет и таксата за интервю в Американското посолство.

Извод: Агенциите се опитват да постигнат обем в текста, когато изброяват услугите, за които плащат клиентите. За това са включили услуги, които са по подразбиране и са включили услуги, за които студента не би се сетил и рядко би ползвал по време на протичането на процеса за кандидатстване на виза и работа. Разбирам, че трябва да се изплащат заплати на служители, наем за място на което се намира търговския обект, електричество, амортизация на техниката и оборудването като цяло в офисите. Но все още си мисля, че цената е прекалено надута.
П.П. Дайте ми смислен отговор на въпроса защо да ползвам агенция и заслужава ли си разликата в парите - сам да кандидатстваш за виза при положение че си студент редовно обучение или посредством агенция.

Източници: 
      - http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/j1_summer_work.html       - http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/to_apply2.html       - http://usitcolours.bg/bg/kolko-struva/work-and-travel/submenu/78/       - http://wat.integral.bg/bg/tax/Fees%20WAT%202012       - http://www.cooltravel.bg/bg/subcategories/work-and-travel-usa/kolko-struva-work-and-travel/            
 



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chiochips
Категория: Лични дневници
Прочетен: 18361
Постинги: 10
Коментари: 3
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031